Гордість засмучує серце

Кожна людина в житті могла випробувати, що таке гордість і до чого вона призводить. У Біблії ми бачимо, що гордість описується поганою якістю. Так само й у житті, якщо у людини з’являється гордість, то їй доводиться проходити багато випробувань. Часто ми гордість плутаємо із почуттям власної гідності. Ми думаємо, що якщо ми не матимемо гордості, то ми будемо принижені.

“ Гординя людини її понижає, а чести набуває покірливий духом.”. Приповісті 29:23

Кожна людина має почуття власної гідності, і в нас це вклав Господь. Ми всі діти Божі та дорогі для Господа, тому ми не повинні відчувати себе приниженими чи негарними. Нас створив Господь, і якщо ми думаємо, що ми не такі гарні або що ми нічого не можемо, то цим ображаємо Господа. Ми є Божим створінням, і Господь дарував нам життя і сили, щоб ми йшли вперед. Бог у Біблії каже: не залишу і не покину. Невже ми можемо сумніватися у Богові?

Господь нас створив, і невже Він залишить нас чи покине? Це ми можемо залишити Господа, але Він ніколи.

“ Мали добрі пасовиська й ситі були, наситилися — і загордилось їхнє серце, тому то забули про Мене вони!”. Осія 13:6.

    Часто наша гордість може зіпсувати нам життя та позбавити благословення Божого. Люди через свою гордість втрачають у житті: сім’ю, батьків, дітей, стосунки з людьми. Часто сім’ї руйнуються через гордість. Наприклад, дружина каже: а чому я маю робити для нього, я не рабиня. Або чоловік: чому я маю це робити. І кожен тягне на себе, але як навчає нас Господь – служіть один одному. Сім’я – це служіння одне одному. А ми хочемо лише насолоджуватися один одним. Але в житті все інакше, виникають якісь проблеми і їх потрібно проходити разом. А якщо ми будемо гордими, ми не зможемо пройти ці труднощі. Але Господь дає нам сили, щоб ми пройшли випробування в нашому житті і залишалися разом.

Я так часто бачу людей, які перебувають у Богові, і ви знаєте вони світяться, вони такі гарні і з ними хочеться спілкуватися. І їм не треба виявляти гордість. Вони мають таке кохання всередині і до себе, і до людей, і ти розумієш, що в них живе Бог.

    Тому моліться, щоб Господь давав вам серце Боже. Не затятайте, щоб ваше серце не скам’яніло і не прийшла гордість. А якщо прийде гордість, то доведеться проходити випробування, щоб виправлятися та очиститися, щоб потім врятуватися та бути з Господом.

Для цього моліться, і просіть Господа мудрості, як вам робити в цьому житті. Це життя вам дане Богом, тому цінуйте стосунки з людьми, з сім’єю, з дітьми, з батьками. Господь любить усіх людей і для нього кожна людина важлива.

” Але впокорився Єзекія в пишноті серця свого, він та мешканці Єрусалиму, — і не прийшов на них Господній гнів за днів Єзекії.”2-я Параліпоменон 32:26

Отримайте безкоштовне якiсне навчання